Life Light LED

TermékekElfogadott bankkártyák

Nálunk bankkártyával is fizethet,
akár otthonról is!

clubcard-kedvezmeny

Környezetvédelem

LED: https://hu.wikipedia.org/wiki/Vil%C3%A1g%C3%ADt%C3%B3_di%C3%B3da

Okosító tanácsok kezdő Ledeseknek:

1, Általános bevezető: http://www.borsonline.hu/pr-cikkek/okosito-tanacsok-kezdo-led-vilagitasra-csereloknek-akik-most-szeretnenek-valtani-x/117959

2, A konyha: http://leddiszkont.hu/feltoltesek/okosito-tanacsok-kezdo-led-vilagitasra-csereloknek-2.-a-konyha.-pr.-cikk-nosalty.pdf

3. Karácsonyi fények: http://leddiszkont.hu/feltoltesek/okosito-tanacsok-kezdo-ledeseknek-3.-resz-karacsony.pdf

Mi a különbség egy vibrálós és egy vibrálós LED lámpa/égő között? 

Mert a szemészorvos is megmondta.../ RTL klub híradó 2015./  target="_blank">Videó!

De mi is a vibrálás? 

A vibrálást szaknyelvben stroboszkóp hatásnak nevezik. Ez egy olyan jelenség, mikor a fényforrás a hálózati feszültség periódikus változását a fényével követi. A jelenséget erősíti, ha a fényforrásnak van egy olyan feszültségértéke, ami alatt nem, de felette már világít. Ekkor két világító szakasz között egy hosszabb nem világító állapot is létrejön, melynek időbeli hossza a fényforrás küszöbfeszültségi értékének nagyságától függ.  

A stroboszkóp hatás amellett, hogy a koncentrációképességet csökkenti, fárasztja a szemet és fokozott baleseti veszélyhelyzetet teremt forgó mozgást végző munkagépek közelében, mivel fényében a mozgó alkatrészek állónak látszódhatnak vagy a ténylegestől eltérő mozgást mutatnak!

Tehát itt tilos is alkalmazni a vibrálós fényeket!

Ezek mind olcsóbb, kapacitív előtétes meghajtó tápegységekkel vannak szerelve! Stroboszkóp hatással rendelkező lámpákat főként soros kondenzátoros előtétet szerelnek az ilyen előtéttel szerelt fémházas lámpákat ajánlott kerülni.

Élettartam szempontjából a vibrálós lámpák a legrövidebb élettartamúak.

A jó világításnak a következő feltételeket kell kielégíteni:- ne okozzon a berendezés komfort érzet csökkenést /zúgás, vibrálás: Az ideális munkahely kialakítása 

74.oldal http://fox.klte.hu/~beneg/oraianyagok/2.%20Balesetek%20elemzese,%20foglalkozas%20egeszsegugy,%20helyisegek%20kialakitasa,%20vilagitas%20technika.pdf

A balesetveszély elkerülésének egyik legegyszerűbb módja, hogy a vibrálós fénycsövek, izzók helyett Life Light Led égőket, fénycsöveket alkalmazunk!

Csak a leddiszkont.hu oldalakon van jelezve, ha egy égő nem vibrál! Csak a 3W körte, gyertya, spot égőink vibrálnak, ezeket csak olyan helyekre ajánljuk, ahol nem olvasnak vagy dolgoznak alatta, folyósokra, pincékbe!                                      

A nem vibrálós termékek ára minden esetben 90 forintra végződik. A vibrálás egy mobil telefon fényképezőjével jól látható, ha csíkozódik a fény, akkor az vibrál!

A cikk részletesen, írta Darabos Olivér, villamos mérnök:

 stroboszkop-hatas-led-egoknel.pdf

Ön csak gyertyafényt akar, amikor ledes fényforrást vesz?
 Ha igazán nagy fény akar, akkor Leddiszkont!
Mostanában elszaporodtak a hihetetlenül olcsó led reflektorok / 10W 1900 forint!/ és led szalagok /60 led/m 300 forint/ a piacon! Hogyan lehet ez?  Ezek a normális árak a leddiszkont 
meg drága?
Nem!
Mindenki olcsó terméket akar, ezért a kínai gyártók elkezdtek gyártani olcsó, kis fényerejű /30-40 lumen/W/ led chipeket, amit aztán kihasználva a forgalmazók nemtörődömségét, erős fényerejűnek adnak el /
70-100 lumen/W!/.
Az egyszeri magyar forgalmazó meg elhisz mindent, boldog, hogy neki milyen erős terméke van, ráadásul bagóért! Nem kér lumen vizsgálati eredményt a gyártól/ az olcsó kínai gyárak nem is tudnak ilyennel szolgálni!/ és nem veszi a fáradtságot, hogy vásároljon egy lux mérőt /7000 Ft/ és egy fogyasztás mérőt /4000 Ft/, amivel 1 perc alatt megvizsgálhatná a termékét!
Mi a megoldás, ha azt a fényerőt szeretné kapni, ami a terméken/neten fel van tüntetve?
1, Kéri a lumen vizsgálati eredményt. Természetesen nem fog kapni, mert akkor egyből bebuknának... A mi weboldalunkon a termékek tulajdonságai alatt megtalálható:

 Fény- és teljesítménymérési jegyzőkönyv: letöltés

  2013-ban, Magyarországon a leddiszkotn volt az első és máig is csak nálunk lehet megtekinteni a friss fénymérési jegyzőkönyvet!                                        
2, Vásárol egy fogyasztás mérőt, a led reflektort ezzel a legkönnyebb lebuktatni! A gagyik a ráírt fogyasztásnak csak a 40-60%-át tudják! Pl. 10 wattos fogyaszt 4-6 wattot!
3, Vásárol egy lux mérőt és 1 méterről, sötétben megméri a középponti fényerőt!
4, Bejön a leddiszkontba és pontosan olyan fényerejű terméket kap / sokszor 10-20%-al még erősebbet is/ ami fel van tüntetve!
Végezetül néhány iránymutató lux érték:
Nagyon fontos a szórásszög is, mert egy szűkebb szórásszögűnek /30°/ a középpontban sokkal nagyobb lesz a fénye, mint egy nagy /120°/ szórásszögűnek!
http://leddiszkont.hu/tablazatok.html

 Sikerült dönteni, hogy fényre vagy gyertyára van szüksége?
Akkor fáradjon be a leddiszkontba!

Ikea közlemény:

A LED forradalmat jelent a világításban. Ma, amikor minden háztartásban egyre magasabb a villanyszámla, és nő a globális energiafelhasználás, már egyetlen LED-es égő is rengeteget számít. Lényegesen kevesebbet fogyaszt a hagyományos izzónál, és a lakberendezés terén is rengeteg lehetőséget tár elénk. Mivel hiszünk abban, hogy a fenntarthatóbb életmódnak mindenki számára megfizethetőnek kell lennie, biztosítjuk, hogy az IKEA áruházakban jussanak hozzá a vásárlók a legalacsonyabb áron a LED-hez" - nyilatkozta Steve Howard, az IKEA Csoport vezető fenntarthatósági tisztviselője. A társaság szerint: 
• Ha egymillió háztartásban csupán egyetlen izzót LED-es égőre cserélnének, az annyival kevesebb szén-dioxid-kibocsátást jelentene, mintha 6700 autóval kevesebb járna az utakon, vagy évente 17 millió fát ültetnénk. 
• A LED teljesen új világot tár fel a formatervezés terén - számtalan módon alkalmazható, azonnal eléri teljes fényerejét, és jó minőségű, meleg fényt ad. 
• A LED használata biztonságos - higany- és méreganyag-mentes.

Egy nemrég végzett felmérés eredményei alapján, melyben Kína, Oroszország, Németország, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok és Svédország összesen 6000 állampolgára vett részt, kimutatták, hogy sok fogyasztó nem ismeri a LED előnyeit, azonban 60%-ukat érdekli a LED mint energia megtakarítási lehetőség, különösen mivel minden háztartásban egyre magasabb a villanyszámla, melynek 20-25%-át a világítás teszi ki" - olvasható a bútorgyártó közleményében.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

A fény egy energiahordozó, amelyet egy atom kibocsátani képes. Hullám- és részecsketulajdonsággal rendelkezik, van energiája és momentuma, de nincs nyugalmi tömege. Ezek a részecskék a fotonok, a fény legkisebb elemei. A fény , mint ismeretes az elektromágneses sugázás egy tartománya, az elektromágneses sugázás színképének egy adott intervallumát jelenti. Energia akkor szabadul fel, tehát elektromágneses sugárzást – és fotont – akkor bocsát ki az atom, ha a nukleon körül keringő elektron egy nagyobb energiaszintű pályáról egy kisebb energiaszintű pályára esik. Nagyobb energiakülönbség átugráshoz nagyobb energiájú foton tartozik, ami az E = hf Planck-féle törvény szerint nagyobb frekvenciájú sugárzást jelent.


A félvezetők szerkezete

LED működése - félvezetőszerkezeti ábra

A világító dióda felépítése hasonló az egyenirányító dióda felépítéséhez.
A diódában nyitóirányú áram hatására a mozgó szabad elektronok a p rétegben lévő lyukakkal bizonyos valószínúséggel ütköznek, rekombinálódnak. Eközben az elektronok energiaszintje megváltozik, a vezetési sávból egy alsóbb pályára, kisebb energiaszintre kerülnek. Ez energiakibocsátáshoz, tehát valamilyen sugárzáshoz vezet.
Látható fény azonban csak akkor jön létre, ha ez az energiaszint-változás bizonyos értékek közé esik. Ez pedig attól függ, hogy milyen anyagból készítik a diódát, vagyis a szilíciumot milyen más anyaggal szennyezik. Relatív kis távolságú ugrás esetén az energiakibocsátás kisebb, a sugárzás hullámhossza nagyobb, frekvenciája kisebb. (A látható tartományban sugárzó diódát VLED-nek is nevezik – Visible Light Emitting Diode.) A szín az energiaugrás mértékétől függ tehát.

A LED felépítése

Maga a félvezető is jelentősebb mennyiséget nyel el a kibocsátott sugárzásból, de ezen felül a diódák házát is úgy tervezik meg, hogy minél többet eresszen át a kívánt tartományban, ezenfelül lehetőség van a kibocsátott fényt a megfelelő, kívánt irányba is terelni.

Előnyök

Számos előnyét lehet felsorolni a hagyományos izzókkal szemben:

  • Nincs melegedő spirál, ami könnyen kiéghet
  • fizikai mérete kisebb, jobban elhelyezhető a modern áramkörökben
  • nincs olyan jelentős melegedés, tehát jobb az energiahasznosítása, ezért hosszútávon kifizetődő
  • kevesebb karbantartást igényel
  • elviseli a kapcsolgatást, ez az élettartamát nem befolyásolja
  • üzemeltethető nagy frekvenciákon
  • a kívánt szín eléréséhez nem szükséges színszűrő
  • vibrációkra érzéketlen, gyártásból fakadóan rezgés és ütésálló
  • feléledési ideje kisebb, mint egy századmásodperc! Ezalatt fényáramának 100 %-át eléri!
  • Nem használnak toxikus anyagokat a gyártás során

 
Bónusz pontok
100Ft = 10 Bónusz pont!
Csak a Leddiszkont.hu -nál!
Oldalunkon sütiket használunk. Részleteket az adatvédelmi nyilatkozatban talál! Kattintson a bezáráshoz...